Російські окупанти знову застосували “Калібри” для обстрілу України, — Плетенчук

Збита російська ракета "Калібр". Фото: Facebook/Повітряне командування "Південь"

Російська окупаційна армія знову застосувала ракети типу “Калібр” для обстрілу території України. Про це сьогодні, 9 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

“Вчора було четверте підтверджене, починаючи з середини осені минулого року, застосування ракет типу “Калібр”, якщо повертатися до Азово-Чорноморського регіону. Але всі ці чотири ракети були знищені, не досягнувши своєї мети. Це знову підтверджує тези про те, що, по-перше, російське керівництво переоцінило значущість цих морських платформ, а друге — це те, що забезпечити безпеку в акваторії Азово-Чорноморського регіону, поки там присутній російський флот, фактично неможливо”, — сказав він.

Спікер також зазначив, що росіяни щоразу перед обстрілом проходять певний етап накопичення цих видів озброєння, тому що багато зі збитих ракет різних типів — буквально з конвеєра, про що свідчать написи на їхніх уламках.

“Не варто забувати одне просте правило: росіяни завжди б’ють максимально можливо. Тобто, скільки вони арсеналу мають, стільки вони його використовують, звісно, озираючись на якісь необхідні залишки ресурсу… Власне, нового нічого в цій тактиці немає. Якби вони мали таку можливість, вони, звичайно, ці атаки здійснювали б у холодну пору року для того, щоб максимально ускладнити життя українцям. Але вони здійснюють зараз”, — сказав Плетенчук.

Читайте також: 17 “Шахедів” знищили сили ППО на Одещині — деталі нічної атаки РФ

Нагадаємо, в ніч на 8 травня РФ завдала масованого комбінованого удару по Україні. Ворог застосував 76 засобів повітряного нападу — 55 ракет і 21 ударний безпілотник типу “Шахед”.

Прямий ефір