close-btn

Google розробила новий механізм налаштування смартфона

Технологічний гігант Google LLC працює над тим, щоб оптимізувати процес налаштування нових смартфонів, зокрема, експертам вдалося значно прискорити передачу даних зі старих телефонів через подвійний канал: за допомогою Wi-Fi і кабелю одночасно

Google розробила новий механізм налаштування смартфона

Google розробила новий механізм налаштування смартфона Фото: freepik.com

Коли користувач налаштовує новий телефон, у нього є три варіанти перенесення даних зі старого пристрою Android. По-перше, можна скопіювати програми та дані, з’єднавши два пристрої Android за допомогою сумісного кабелю. По-друге, використати бездротове з’єднання Wi-Fi. По-третє, відновити дані з резервної копії Google One. Сьогодні ж Google, схоже, зміг об’єднати одразу декілька способів, щоб пришвидшити передачу/відновлення даних.

Учасник Android Authority Assemble Debug виявив код, пов’язаний з новим методом передачі даних, у додатку Google Data Restore Tool версії 1.0.624892571. Google називає новий процес «MultiTransportD2dTransport». По суті, незабаром можна буде відновити/перенести дані з пристрою на пристрій під час налаштування нового телефону, використовуючи одночасно Wi-Fi і кабель, щоб прискорити процес.

Нагадаємо, що видалення APK (формат архівних файлів-додатків для «Android») допомагає передбачити функції, які можуть з’явитися в сервісі в майбутньому, на основі незавершеного коду. Однак, цілком можливо, що такі передбачені функції можуть не потрапити до публічного релізу.

Цікаве по темі: Материнська компанія Google вперше в історії виплатить дивіденди: скільки отримають акціонери

Компанія, зазначають аналітики, також працює над іншою новою функцією, яка дозволить користувачам переносити дані зі свого існуючого пристрою на будь-який старий або новий Android в будь-який момент. Google називає її «Відновлення в будь-який час».

Наразі, якщо ви вже налаштували свій пристрій Android, ви не можете відновити дані зі старого пристрою, не виконавши скидання до заводських налаштувань і не почавши перенесення заново. З новою функцією цей процес буде доступним в будь-який момент без необхідності скидання.

Тим не менш, нова функція «Відновити будь-коли» має деякі обмеження. Ви можете копіювати дані лише з того пристрою, з якого вони були скопійовані раніше. Щоб скопіювати дані з іншого пристрою, вам потрібно буде стерти всі дані.

Матеріали, які ви копіюєте, будуть об’єднані з даними на вашому поточному пристрої. Якщо ви змінили налаштування, ці зміни не будуть перезаписані.

Раніше ми писали, що Google готує революційне оновлення для програми Gmail на Android. Зокрема, скоро користувачам стане доступна функція резюмування електронних листів із використанням штучного інтелекту Gemini AI.

Мисливець за кодом Assemble Debug заглибився у версію 2024.04.21.626860299 Gmail для Android і виявив, що функція резюмування електронних листів Gemini впроваджується у застосунок.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Google Фото відкриє безплатний доступ до ШІ-інструментів

Google планує зробити пошук платним: причина

Google виділив 700 тисяч євро для навчання українців – деталі програми

За матеріалами androidauthority.com.

google news