На Землі стартував найспекотніший період за останні 100 000 років.

Головне за день:

Планета переживає найспекотніший період за останні 100 тисяч років, і вчені не знають, як це зупинити.

Останні 10 місяців Земля б’є рекорди спеки: квітень 2024 року став найспекотнішим за всю історію спостережень. За останні 12 місяців глобальна середня температура планети перевищила доіндустріальний рівень на 1,5°C. 

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Вчені прогнозують, що до кінця століття середня температура значно перевищить критичні показники, що призведе до катастрофічних наслідків для людства та планети.

Читайте також: Екстрасенс передбачила “рік карми” для росії

Найбільш лякає те, що вчені не можуть пояснити різке потепління планети і не можуть передбачити, що чекає на нас у майбутньому.

“Я вважаю, що протягом наступних п’яти років нас чекає серйозна суспільна руйнація”, – говорить Гретта Пекл з Університету Тасманії. – “Буде хаос від однієї екстремальної події за іншою, виробництво їжі буде порушено. Я не можу відчувати ще більшого розпачу щодо майбутнього”.

Наталі Хілмі з Наукового центру Монако, яка очікує підвищення температури на 3°C, вважає, що стримати потепління до 1,5°C вже неможливо.

Експерти закликають до масштабної підготовки до захисту людей від неминучої кліматичної катастрофи.

Якщо глобальна температура Землі підвищиться лише на 1,5°C, мільярди людей опиняться під загрозою смерті через нестерпну спеку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦