Головна Новини Політика України 2024 Через які причини могли звільнити міністра Кубракова
commentss НОВИНИ Всі новини

Через які причини могли звільнити міністра Кубракова

Чому міг бути звільнений міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

9 травня 2024, 13:08
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Парламент звільнив Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Сам Кубраков заявив, що керівництво фракції з ним не обговорювало звільнення, а у "Слузі народу" офіційну причину так і не назвали. Проте існує кілька можливих причин, чому звільнили Олександр Кубракова.

Через які причини могли звільнити міністра Кубракова

Колишній міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Фото з відкритих джерел

Олександр Кубраков не був присутній у парламенті під час голосування щодо його звільнення, яке підтримали 272 народні депутати. 

"Завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності. Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений", — відреагував Кубраков на своє звільнення.

За час перебування Олександра Кубракова на посаді міністра розвитку громад, територій та інфраструктури стався гучний скандал з його заступником. У 2023 році співробітники НАБУ та САП викрили злочинне угрупування, яке займалось розкраданням бюджетних коштів до складу якого входив Василь Лозинський — заступник Кубракова. Згодом Лозинський був звільнений зі своєї посади у міністерстві.

Крім того, Кубраков міг бути одним з "покровителів" онлайн казино Pin-UP, якому у 2023 році анулювали ліцензію, а також підозрювали у зв'язках з РФ.

Ще одним скандалом з Кубраковим стало знищення ракетою РФ Трипільської ТЕС у Київській області. Після цього Верховна рада викликала Кубракова для звітності, однак тодішній міністр розвитку громад, територій та інфраструктури не з'явився у парламенті.

Видання "Цензор.нет" вказує на ще одну причину звільнення Кубракова — це його конфлікт з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, який триває з моменту відставки Олексія Рєзнікова з посади міністра оборони. За інформацією журналістів, нібито Єрмак не має впливу на Кубракова.

Зазначимо, що офіційно причини звільнення Кубракова у владі не пояснили. Проте на засіданні фракції "Слуга народу" заявили, що це відбулось через можливий поділ Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини