Росіяни стали побоюватися дій України до “червоних дат” календаря, — Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

За тиждень до “інавгурації” російського диктатора росЗМІ почали нагнітати істерію з приводу можливого удару української сторони або по Кримському мосту, або по інших інфраструктурних об’єктах. А це свідчить про те, що у свідомості військово-політичного керівництва РФ відбулися тектонічні зміни. Про це сказав військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 9 травня. 

Аналітик також прокоментував чергове скасування в Росії Міжнародного авіаційно-космічного салону (МАКС). На його думку, росіяни розуміють, що авіасалон є законною юридичною ціллю з боку Сил оборони України, і не відкидають можливості нанесення по ньому ударів з використанням безпілотників. 

“Навіть напередодні “інавгурації” російського диктатора МЗС РФ змушене було викликати послів Франції та Великої Британії. Очевидно, йшлося про те, що ці країни мали переконати українське керівництво не завдавати ударів по території Російської Федерації на момент проведення “інавгурації”, — доповнив спікер. 

Він наголосив, що Сили оборони України демонструють свою суб’єктність: і сьогодні, і вчора, 8 травня, було завдано ударів по нафтопереробних заводах і, відповідно, об’єктах тилової інфраструктури на території Російської Федерації. 

“Що примітно: йдеться про те, що вперше за 10 років війни, яку розв’язала Росія, змінено риторику. Уже за тиждень до “інавгурації” російського диктатора пропагандистські ЗМІ почали нагнітати істерію щодо можливого удару української сторони чи то по Кримському мосту, чи по інших інфраструктурних об’єктах. А це свідчить про те, що у свідомості російської сторони, насамперед військово-політичного керівництва, відбулися тектонічні зміни”, — акцентував Снєгирьов. 

Ще донедавна в українських ЗМІ обговорювали, чого очікувати від росіян на 9 травня, на 7 листопада, на День Незалежності України. Тепер уже ситуація змінилася, додав експерт. 

“Тепер уже російські ЗМІ обговорюють, чого чекати напередодні їхніх “червоних дат” календаря з боку українських Сил оборони. Ось це показово. І скасування МАКС — це насамперед політична та військова поразка Російської Федерації, зокрема інформаційна. Вони розуміють зміцнені можливості Сил оборони України й, відповідно, української розвідспільноти”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: В Естонії посилюється боротьба проти “побєдобєсія” та “русского мира” — подробиці від Тайма

Прямий ефір