Україна може отримати першу партію снарядів вже у червні

Головне за день:

Президент Чехії Петр Павел підтвердив, що перша партія зі 180 тисяч снарядів буде доставлена Україні вже наступного місяця. Про це Павел повідомив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

За його словами, ініціатива Чехії щодо постачання боєприпасів для України набирає обертів, але конкуренція також зростає.

“Ми розкрили карти, і цим користається Росія”, – зазначив Павел, додавши, що це одна з причин затримки постачання.

“Разом з прем’єр-міністром Петром Фіалою ми очікуємо, що перші 180 тисяч одиниць боєприпасів будуть доставлені у червні. Вже є контракти на подальші постачання снарядів у п’яти-шестизначному обсязі”, – підкреслив президент Чехії.

Павел зазначив, що Україна з самого початку війни відчуває дефіцит зброї, але продемонструвала неабияку стійкість.

Читайте також: Екстрасенс передбачила “рік карми” для росії

Він також підкреслив, що Росія значно переважає Україну у фінансовому та промисловому плані. Проте, “людські ресурси та підтримка українського населення стають дедалі більшими обмежувальними факторами для Росії”, – вважає Павел.

“У цій ситуації, як я вже давно кажу, важливо всіляко підтримувати Україну”, – зазначив президент Чехії. – “Щоб вона могла дати зрозуміти російському агресору, що немає сенсу продовжувати війну, що Росія не досягне жодних подальших військових успіхів. Адже доки у Росії є хоч якась надія на успіх, в неї немає жодних підстав вести мирні переговори”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦