У НАТО заявили, що Україна все ще може перемогти російських окупантів на полі бою.

Головне за день:

Як заявив голова військового комітету НАТО Роб Бауер в інтерв’ю VRT News, прогрес армії РФ не є стратегічним і досі ще обмежений, тому Україна може перемогти, ще не пізно це зробити.

Читайте також: Тарас Чмут сказав, коли закінчиться війна в Україні

За словами представника НАТО, на хід війни вплинула нехватка військової допомоги для України від країн-партнерів із Заходу. Проте союзники продовжують направляти зброю.

“Чим довше йде війна, тим складніше це зробити”, – каже Бауер, але військова допомога надається вже два роки і запаси зброї, снарядів можуть скінчитися.

ЗСУ

Зараз в Альянсу є змога виконати дві речі: ще більше виснажувати свої запаси озброєння, або дати поштовх оборонній промисловості, щоб виготовлялося достатньо зброї.

Бауер додав, що потрібен мінімум рік, аби добитися збільшення виробництва в країнах Заходу. Партнерам треба пройти цей період, щоб Україна підготувалася до наступного контрнаступу, хоч це і буде непростим завданням. На окупованій частині України нині перебуває 450 тисяч російських окупантів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦