RU
 

Рада ухвалила закони для боротьби з "чорним" експортом зерна

Текст: ,  9 травня 2024, 14:10
0
983
Рада ухвалила закони для боротьби з  чорним  експортом зерна
Фото: Соцмережі
Ухвалено закони для протидії "чорному" ерспорту зерна

Рада схвалила законопроєкти 10168-2 про зміни до Податкового кодексу та 10169-2 про зміни до Митного кодексу.

Верховна рада ухвалила закони про боротьбу з "чорним" експортом зерна і неповерненням валютної виручки. Про це в четвер, 9 травня, повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Повідомляється, що схвалено законопроєкти 10168-2 про зміни до Податкового кодексу та 10169-2 про зміни до Митного кодексу.

"Ви напевно читали The Economist і бачили вчора розслідування громадського про експорт чорного зерна. Схему, що процвітала останні 10-15 років в країні. Щойно ВР ухвалила закони, яким зруйнували схеми. Ухвалили попри шалений супротив тіні", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що проєктами законів N 10168-2 та N 10169-2 про внесення змін до ПКУ, інших законодавчих актів України, та до МКУ щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів пропонується запровадити механізми, які мінімізують можливості для зловживань при експорті аграрної продукції, що забезпечить більші валютні надходження до держави та позитивно впливатиме на стабільність національної валюти.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця від початку року перевезла рекордну за час повномасштабного вторгнення кількість вантажів на експорт.

Морем більше, ніж суходолом: Україна переорієнтувала експорт зерна

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: законыэкспортзерно
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі