Президент України звільнив Залужного з військової служби: він став послом у Великобританії

Ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного звільнили з військової служби за станом здоров’я. Президент призначив його послом у Сполученому Королівстві. 

Про це йдеться в указі Президента Україні, передає Відкритий.

Нагадаємо, що 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ. Попри це, той залишався на військовій службі у розпорядженні міністра оборони.

Згодом стало відомо, що ексголовком стане послом у Великобританії. Для призначення послом потрібно було звільнитися з військової служби. У ЗМІ з’явилася інформація, що взимку Залужного після проходження ВЛК визнали непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку.

Сьогодні, на сайті Офісу президента опублікували указ про звільнення Валерія Залужного зі служби.

“Звільнити генерала ЗАЛУЖНОГО Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу”, – йдеться в указі глави держави. 

Президент України звільнив Залужного з військової служби: він став послом у Великобританії - рис. 1

Іншим указом Президент Зеленський призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії.

“Призначити ЗАЛУЖНОГО Валерія Федоровича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії”, – йдется в указі. 

Президент України звільнив Залужного з військової служби: він став послом у Великобританії - рис. 2

Окрім цього Президент України Володимир Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Замість Сергія Лупанчука призначено Олександра Трепака.

Також президент призначив Дмитра Герегу командувачем Сил підтримки ЗСУ.

Президент України звільнив Залужного з військової служби: він став послом у Великобританії - рис. 3

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за військові правопорушення.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,