RU
 

Голова Європарламенту зробила заяву щодо вступу України в ЄС

Текст: ,  9 травня 2024, 14:50
0
2866
Голова Європарламенту зробила заяву щодо вступу України в ЄС
Фото: Getty Images
Президентка Європарламенту Роберта Мецола

Україна потребуватиме відбудови інфраструктури й економіки, і Європарламент та ЄС будуть готові допомогти країні з цим.

Очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що Україна наближається до членства в Європейському союзі (ЄС), і шлях буде складним, але унікальним. Про це вона сказала під час спільного брифінгу з президентом Володимиром Зеленським 9 травня.

"Ми наближаємося до майбутнього України як члена європейського парламенту. Це та обіцянка, яку ми зробили минулого грудня, це та обіцянка, над якою працював Європарламент від перших днів. Це обіцянка, яку ми обов'язково дотримаємося. Шлях до вступу безумовно буде складним і український шлях багато в чому є унікальним", - зазначила Мецола.

За її словами, Україна потребуватиме відбудови інфраструктури й економіки, однак Європарламент та ЄС будуть готові допомогти країні з цим.

Раніше Європейська рада закликала інші держави-члени ЄС швидко схвалити переговорну рамку по вступу України.

Нагадаємо, у грудні 2023 року лідери Євросоюзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ у ЄС.

Україна виконала усі чотири рекомендації Єврокомісії, необхідні для затвердження переговорної рамки для вступу у Євросоюз. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: ЕСУкраина-ЕСЕвропарламент
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі