Велика Британія закликає Захід бути жорсткішим із країнами-агресорами 

Головне за день:

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон попереджає, що Захід ще не вивів належних висновків з російського вторгнення в Україну і має виявити більшу рішучість.

Цю інформацію надає видання The Guardian.

Кемерон вважає, що авторитарні режими будуть тільки провокувати Захід, якщо він демонструватиме нерішучість чи обережність. Він стверджує, що Захід уже знаходиться в боротьбі, де “ми всі повинні продемонструвати, що наші супротивники помиляються”.

Девід Кемерон
Девід Кемерон

Під час свого першого програмного виступу поза парламентом після шести місяців на посаді міністра закордонних справ Кемерон закликатиме до більшої рішучості та більшої активності у світі, де збільшені витрати на оборону, протидія іранським впливовим групам та підтримка прав жінок в ісламському світі.

Також читайте: НАТО: Україна все ще здатна перемогти росію у війні

Він заявить: “Ми маємо бути сильнішими у світі, де сильніші сили діють. Якщо ми недостатньо реагуємо або робимо це занадто пізно, ми лише посилюємо провокації агресорів. Я бачу занадто багато прикладів цього у своєму робочому досвіді”.

Він також відзначить, що лише дві країни – Британія і США – ефективно реагували на атаки хуситів на кораблі в Червоному морі, тоді як інші держави були менш активні.

“Хоча багато країн критикували напади хуситів, тільки США та Британія виявили відповідь на ці напади”, – він наголосить.

Крім того, Кемерон закликає члени НАТО до виконання зобов’язань і витрачання 2% ВВП на оборону, а також встановлення нового орієнтиру у 2,5%.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦