Росія може розв’язати нову війну в Європі до закінчення конфлікту в Україні. Таку думку висловив заступник голови ГУР Вадим Скибіцький.

В інтерв’ю британському журналу The Economist фахівець повідомив, що Путін у планах має напад на Латвію, Литву та Естонію, на захоплення яких у Росії підуть лічені дні.

За словами Скибицького, розрахунок РФ у тому, щоб здійснити блискавичну операцію, поки НАТО не розгорне свої основні сили в регіоні.

Експерти припускають, що метою такого вторгнення стане не анексія територій, а створення ще одного важеля тиску на Захід, що вкладається в давню традицію Москви домагатися деескалації шляхом ще більшої ескалації.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вважається, що захопивши країни Балтії Путін може спробувати використати їх як розмінну монету для того, щоб виторгувати для себе прийнятні умови для виходу з війни з Україною.

Популярне: