Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили про вивід російських військ: з якої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили про вивід російських військ: з якої країни

Російські війська залишать частково територію Вірменії на прохання прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

9 травня 2024, 15:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що російський диктатор Володимир Путін та прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян дійшли згоди про вивід російських військ з частини вірменських територій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі заявили про вивід російських військ: з якої країни

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Пєсков підтвердив російським ЗМІ інформацію про виведення армії РФ з Вірменії через її непотрібність. Однак прессекретар Путіна додав, що російські сили залишаться на кордоні Вірменії з Іраном та Туреччиною.

"Так, це справді так. Восени 2020 року на прохання вірменської сторони наші військові та прикордонники були розміщені в низці вірменських областей. Пашинян сказав, що сьогодні у зв'язку з умовами такої потреби більше немає, тому президент Путін погодився, і виведення наших військових, прикордонників було узгоджено", — сказав Дмитрій Пєсков.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян неодноразово критикував Росію та звинувачував у бездіяльності. Москва відправила російських "миротворців" до країни, проте під час бойових дій між вірменськими та азербайджанськими солдатами ніяк не відреагувала. Через це Пашинян заявив, що Вірменія може припинити членство в ОДКБ, який є аналогом НАТО на чолі Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стала відома країна, яка погодилась прийняти у себе делегації з Вірменії та Азербайджану для мирних переговорів щодо вирішення конфлікту між країнами.

Також "Коментарі" писали про те, що в Україні зареєстрували петицію у якій звернулись до Володимира Зеленського з проханням надіслати запит українським союзникам про відправку своїх військ в Україну. На цю подію відреагував речник Кремля Дмитрій Пєсков, який назвав таку ситуацію "небезпечною".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини