Головна Новини Політика України 2024 Не припинення бойових дій. Стало відомо, про що говоритимуть на саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Не припинення бойових дій. Стало відомо, про що говоритимуть на саміті миру

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на саміті миру в Швейцарії будуть обговорені три ключові пункти. Серед них обмін полоненими, а також продовольча та ядерна безпека

9 травня 2024, 16:25
Поділіться публікацією:

Як повідомив Володимир Зеленський, Україна очікує, що в рамках проведення Глобального саміту миру вдасться зробити перші кроки в напрямку проведення обміну полоненими у форматі "всіх на всіх", а також цивільних українців, які незаконно утримує країна-агресор Росія.

Не припинення бойових дій. Стало відомо, про що говоритимуть на саміті миру

Володимир Зеленський

Окрім того, президент повідомив, що учасники саміту мають на меті також обговорити і проблеми ядерної та продовольчої безпеки.

При цьому президент підкреслив, що на саміті у Швейцарії будуть присутні ті країни, які хочуть встановлення миру. Також очільник України додав, що російського диктатора Володимира Путіна треба "поставити на місце", бо він у своїх загарбницьких планах не зупиниться тільки на території нашої держави.

Як відзначив Зеленського, "ставити на місце" Путіна потрібно не тільки на полі бою. У цьому контексті він підкреслив, що Російська Федерація є великою країною, і кремлівська влада буде тиснути на своїх людей і відправляти на фронт, не залежного від того чи вони хочуть воювати, чи ні.

Саме тому, підкреслив очільник України, на терористичну Росію потрібно тиснути не тільки на полі бою, а на міжнародній арені, і саме для цього потрібен Глобальний саміт миру.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у червні в Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру, на якому обговорять припинення війни в Україні. Відомо, що на цей саміт не покликали Росію. Втім, в Кремлі заявили, що і самі би туди не поїхали, бо на зустрічі повинні обговорити "формулу миру" президента Зеленського, яку в РФ вважають нереалістичною. Москва не готова віддавати захоплені території і хоче, щоб їх їй подарували.

При цьому експерти вважають, що Саміт миру не створить передумов для того, щоб між Україною та РФ почалися переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини