Швеція виділяє 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України

Кошти будуть спрямовані на розмінування, посилення морської безпеки та розвиток спроможностей України у сфері безпілотників.
 |  Автор: Мальцева Ольга
Швеція виділяє 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України
Ілюстроване фото / Getty images

Уряд Швеції доручив Силам оборони здійснити виплати на загальну суму 28 млн. євро на підтримку обороноздатності України. З них 18 мільйонів євро буде передано трьом коаліціям сил і засобів в рамках Української оборонної контактної групи, а 10 мільйонів євро - Фонду Україна - НАТО. Про це йдеться на сайті шведського уряду.

Читайте також: Чоловік з Буковини залучив ТЦК, щоб зробити пропозицію коханій (відео)

“Ми продовжуємо підтримувати Україну і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово еволюціонуватиме в бік закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні. Завдяки цим внескам до фондів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей ВМС України”, - каже міністр оборони Пол Йонсон.

Уряд доручив Збройним силам Швеції здійснити виплати трьом коаліціям, членом яких є Швеція:

  • 5 мільйонів євро - Коаліції з розмінування. Заходи підтримки в рамках коаліції зосереджені на спільній закупівлі обладнання та підготовці українського персоналу.
  • 3 мільйони для Коаліції з морської безпеки. Коаліція має на меті підвищити спроможність України забезпечити безпеку морських перевезень у Чорному морі, а також посилити спроможність ВМС України у сфері морської розвідки, боротьби з десантними військами, контролю над морем та протидії російським військовим кораблям.
  • 10 мільйонів - Коаліції безпілотників. За підтримки Коаліції Україна посилить свої можливості у сфері безпілотників шляхом підготовки більшої кількості українських військовослужбовців у цій галузі, а також допоможе Україні у закупівлі безпілотних літальних апаратів.

Крім того, Збройні сили Швеції здійснять платіж у розмірі 10 мільйонів євро до Трастового фонду Комплексного пакету допомоги НАТО Україні, метою якого є закупівля пального, медичного обладнання, військового навчального обладнання та підтримка для зміцнення і модернізації інститутів оборони і безпеки України.

Фінансування здійснюється в рамках коштів, виділених в рамках раніше ухвалених пакетів допомоги Україні.

Читайте також: Зеленський призначив Залужного послом у Британії

Нагадаємо, США готують новий пакет оборонної допомоги Україні. Сполучені Штати готують новий пакет оборонної допомоги для України. Очікується, що допомога буде значною, адміністрація США планує повернутися до темпів надання допомоги, які були до перерви у фінансуванні.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK