Кабмін підтримав угоду про вільну торгівлю з Туреччиною: які мита скасують

"Торговий безвіз" між країнами запрацює негайно після ратифікації.
Кабмін підтримав угоду про вільну торгівлю з Туреччиною: які мита скасують
ілюстративне фото / yulia-svyrydenko

Кабінет Міністрів України підтримав ратифікацію Угоди про вільну торгівлю з Туреччиною, яка негайно скасує частину мита на різні групи товарів з обох країн. Тепер його має затвердити парламент.

Про це повідомила віце-прем'єр Юлія Свириденко

«Сьогоднішнє рішення закладає основу для завершення національних процедур набуття чинності цієї угоди. Наступний крок – внесення законопроекту на ратифікацію до Верховної Ради України», – написала віце-прем’єр.

Читайте також:

На думку Юлії Свириденко, угода про вільну торгівлю між Україною та Турецькою Республікою відкриє нові можливості для безмитної або частково безмитної торгівлі між нашими країнами, спростивши логістику, що є важливою умовою для українського бізнесу, а також сприятиме залученню інвестицій.

Вона також зазначила, що за умовами угоди Туреччина негайно скасує імпортне мито на 93,4% промислових та 7,6% сільськогосподарських товарів. Після перехідного періоду мита буде скасовано ще на 1,5% промислових та 28,5% сільськогосподарських товарів.

У свою чергу, Україна також негайно скасує імпортне мито приблизно на половину (56%) промислових товарів та 11,5% сільськогосподарської продукції. Після закінчення перехідних періодів Україна скасує імпортне мито ще на 43,2% промислових товарів та 53,7% сільськогосподарських товарів.

Раніше ми писали про те, що турецька компанія Trendyol Group планує найближчим часом вийти на український ринок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK