75-річна киянка Галина Савченко сьогодні вранці намагалася пройти до Парку Слави, одягнувшись у радянську військову форму з забороненою символікою.

Жінка, яка, за її словами, представляє “Всеукраїнську спілку радянських офіцерів”, з’явилася біля парку в пілотці з червоною зіркою та серпом і молотом. Поліцейські, які чергували на місці, попросили її зняти заборонену символіку, адже публічна демонстрація такої символіки в Україні карається штрафом.

Савченко проігнорувала законні вимоги правоохоронців, наполягаючи на легальності своєї організації. В результаті на неї було складено протокол про адміністративне правопорушення.

За даними сайту “Миротворець”, Савченко народилася у 1949 або 1950 році і не має жодного стосунку до ветеранів Другої світової війни. Вона проживає у Києві та неодноразово брала участь в “антидержавних акціях”, зокрема закликала бойовиків “ДНР” до “звільнення” всієї України.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Варто зазначити, що з 2015 року в Україні діє закон про заборону комуністичної та нацистської символіки. За публічне використання такої символіки передбачено штраф від 510 до 1700 гривень або адміністративний арешт до 15 діб.

Популярне: