Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чоловіки почали втікати в одну із країн ЄС. Прикордонники б’ють на сполох
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіки почали втікати в одну із країн ЄС. Прикордонники б’ють на сполох

В Словаччині заявили, що з початку року кількість чоловіків, які незаконно перетинають кордон із країною, різко виросла. При цьому тільки в травні було зафіксовано 45 таких випадків. Відомо, що чоловіків назад в Україну не повертають

9 травня 2024, 18:51
Поділіться публікацією:

У прикордонній поліції Словаччини заявили, що з початку 2024 року вони фіксують ріст кількості українських чоловіків, які незаконно перетинають кордон.

Чоловіки почали втікати в одну із країн ЄС. Прикордонники б’ють на сполох

Кордон зі Словаччиною

За словами речниці словацької прикордонної поліції Агнеси Коперницької, тільки протягом перших чотирьох місяців поточного року прикордонниками Словаччини затримано та звільнено 338 українських чоловіків. При цьому у аналогічному періоді минулого року прикордонники затримали лише 166 українських чоловіків, які незаконно перетнули кордон.

Більше того, як стверджує речниця словацьких прикордонників, за перший тиждень травня вони затримали 45 чоловіків на зеленому кордоні. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то таких затриманих чоловіків було лише чотири.

Як підкреслила Агнеса Коперницька, , українських чоловіків, які незаконно перетинають кордон, спочатку затримують прикордонники. Після цього вони видають їм дозвіл на перебування в країні та відпускають.

"З початку війни жодного випадку реадмісії іммігрантів зі Словаччини в Україну не було",
– повідомила речниця прикордонників.

Окрім того, вона додала, що в березні до Словаччини потрапив співробітник українського прикордонного патруля. Він був без зброї та в цивільному одязі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після ухвалення закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, багато чоловіків намагаються втекти за кордон. Зокрема, частина чоловіків намагаються перепливсти річку Тису і гинуть. Відома спортсменка застерегла чоловіків від таких спроб, пояснивши, чому ця річка є такою небезпечною, і які небезпеки чатують на чоловіків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини