У Польщі шириться негативна реакція на виступ Jerry Heil на Євробаченні через одяг з провокаційним принтом

В соціальних мережах Польщі набирає обертів хвиля обурення, спрямована на українську співачку Jerry Heil, яка виступила на Євробаченні-2024. Причиною цьому став одяг, який вона обрала для виконання пісні “Teresa & Maria”.

Співачка з’явилася на сцені в світшоті з написом “Banderaciaga” кольору хакі від українського бренду Hype Labs. Цей принт поєднує прізвище Степана Банderi, українського націоналістичного лідера 20 століття, з назвою відомого модного дому Balenciaga.

Такий вибір одягу обурив багатьох польських користувачів мереж, які звинувачують Бандеру у фашистських поглядах. У своїх коментарях вони закликають не голосувати за Україну на конкурсі, називаючи виступ Jerry Heil “пропагандою злочинця” та “прославлянням культу Бандери”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Важливо зазначити, що світшот з таким принтом Jerry Heil носила ще в жовтні 2023 року, але широку увагу він привернув лише перед першим півфіналом Євробачення-2024.

Популярне: