Імплантований людині чіп Neuralink дав збій

Нейротехнологічна компанія Ілона Маска Neuralink зіткнулася з непередбаченими технічними проблемами після імплантації свого пристрою в мозок пацієнта Нолана Арба. Через кілька тижнів після операції, проведеної у січні, деякі нитки з електродами, які мали вимірювати нейронну активність, почали виходити з тканини мозку, що призвело до порушення роботи пристрою. Про ці проблеми спершу повідомило видання Wall Street Journal.

У відповідь на виявлені складнощі, Neuralink розробила низку програмних виправлень, які не лише відновили функціональність пристрою, але й поліпшили його роботу порівняно зі станом одразу після оперативного втручання. Компанія активно працює над покращенням таких можливостей пристрою, як введення тексту та керування курсором, а також планує розширити його функціонал для керування роботизованими руками та інвалідними візками.

Експерти в галузі імплантів мозку вказують, що ускладнення можуть бути пов’язані з розташуванням пристрою в кістці черепа, а не на поверхні мозку, як це зазвичай відбувається. Попри успіхи у випробуваннях на тваринах, величина мозку людини та потенційне зміщення електродів можуть виявитися викликом для стабільності пристрою. Ці несправності можуть також вплинути на швидкість отримання необхідних регуляторних схвалень від Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше