Головна Новини Світ США Джонсон нещадно розкритикував Байдена із приводу військової допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон нещадно розкритикував Байдена із приводу військової допомоги

Спікер Майк Джонсон розкритикував президента Джо Байдена за те, що він пригрозив позбавити Ізраїль військової допомоги. Він підкреслив, що це порушило б взяті на себе зобов’язання США щодо Ізраїлю, України та Тайваню

9 травня 2024, 20:11 comments1710
Поділіться публікацією:

Джо Байден буквально напередодні вдався до погроз стосовно Ізраїлю та його намірів продовжити операцію в місті Рафах. Зокрема, очільник Сполучених Штатів пригрозив припинити надання військової допомоги Ізраїлю.

Джонсон нещадно розкритикував Байдена із приводу військової допомоги

Майк Джонсон

Така заява нищівно була розкритикована спікером Палати представників Конгресу Майком Джонсоном. Зокрема, він заявив, що таким чином Байден відступає від угоди, яка була укладена минулого місяця про надання допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню.

Спікер відзначив, що сподівається на те, що мова йде просто про "старечий маразм" і Байден не втілить свої погрози у життя. За його словами, слова Байдена про те, що буцімто, допомога вже зупинена, не відповідає тій інформації, яку він отримав від Білого дому. Там запевнили, що реальна політика відрізняється від того, що говорить президент.

"Тож я сподіваюся, що це старечий маразм",
– підкреслив Джонсон.

Окрім того, спікер додав, що представник Байдена його запевнив, що заяви про те, що допомога зупинена, не відповідають дійсності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що минулого місяці після довгого часу перемовин були нарешті прийняті закони щодо надання військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Зокрема, Україні виділено 61 млрд доларів. Із цієї суми Київ буквально зразу отримав перший пакет військової допомоги на суму в один мільярд доларів.

Відомо, що в Україні дуже жорстко критикували позицію Байдена і звинувачували його в тому, що він не може добитися виділення допомоги Україні. Саме через це Сили оборони почали втрачати позиції на фронті, адже їм гостро бракувало і досі бракує необхідного озброєння та снарядів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини