Держмитниця з початку року виявила порушень на 6 млрд грн

Показник збільшився майже в 3,5 рази, порівняно з минулим роком.
Держмитниця з початку року виявила порушень на 6 млрд грн
ілюстративне фото / Ukrinform

За 4 місяці 2024 року митниці Державної митної служби України (ДМСУ) виявили 3275 порушень митних правил на суму 6 млрд грн. Показник вартості збільшився майже в 3,5 рази, порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба ДМСУ.

У Держмитниці зазначають, що у 965 справах щодо порушення митних правил тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму майже 104 млн гривень. Зокрема:

  • промислових товарів на суму майже 50 млн грн;
  • продовольчих товарів на суму понад 23 млн грн.;
  • транспортних засобів на суму 29 млн грн.;
  • валюти на суму 1,5 млн грн.

Читайте також:

Також у ДМСУ повідомили, що у 1160 справах щодо порушення митних правил, у тому числі заведених у попередніх періодах, митницями застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 28 млн грн стягнуто штрафів на суму 31 млн грн.

Крім того, на розгляд до суду митницями передано 1623 справи щодо порушення митних правил на суму 4,5 млрд грн. У 1613 справах, у тому числі заведених у попередні періоди, судом ухвалено рішення про накладення стягнень у вигляді штрафу та конфіскації на загальну суму 540 млн грн (конфіскація – 243 млн грн, штрафи – 297 млн грн).

інфографіка
інфографіка / t.me/UkraineCustoms

Раніше ми писали про те, що на своєму засіданні 9 травня Верховна Рада ухвалила зміни до Митного кодексу, спрямовані на боротьбу зі схемами «оптимізації податків» агрокомпаніями, які займаються зерном, та неповерненням валютної виручки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK