Суд Чернігова засудив українця до 14 років позбавлення волі за участь у війні на боці країни-агресора.

Таке покарання отримав уродженець Вінницької області, який увірвався до Чернігівщини у складі окупаційних військ у перші дні повномасштабної війни.

Як пише ТСН, чоловік розмовляв українською мовою, тож звернув на себе увагу місцевих жителів, коли ЗС РФ стояли на території Семенівської ОТГ. Один із них заговорив із окупантом і в діалозі з’ясувалося, що його мати проживає у Вінниці.

Вже після того, як ворога вигнали з області, селяни описали правоохоронцям зрадника і його особу було встановлено. Було проведено суд, на якому чоловіка було заочно визнано винним у скоєнні тяжкого злочину.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Мати зрадника тим часом повідомила правоохоронцям, що її син загинув на Луганщині через півроку, але суд не взяв свідоцтва про його смерть до уваги, оскільки його справжність неможливо встановити.

Популярне: