Головна Новини Світ Польща Туск пояснив школярці, чому НАТО проти відправлення військ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск пояснив школярці, чому НАТО проти відправлення військ в Україну

Голова уряду Польщі Дональд Туск пояснив 10-річній школярці, чому ні військ ООН, ні військ НАТО в Україні не буде. Перші, за його словами, не ефективні. А введення других, може спровокувати ядерну війну

9 травня 2024, 21:41
Поділіться публікацією:

10-річна школярка запитала у Дональда Туска про те, чи можна в Україну відправити війська ООН, як це було зроблено під час війни в Югославії.

Туск пояснив школярці, чому НАТО проти відправлення військ в Україну

Дональд Туск

Проте, як відзначив прем’єр Польщі, війська ООН в Югославії не змогли витримали випробування. Саме тому, підкреслив Туск, сталося так, що солдати ООН стали німими свідками тих злочинів, які були вчинені проти жителів Сребрениці.

"Тож це не найкращий приклад",
— відповів Туск дівчинці.

Проте після цього школярка запитала у польського прем’єра про допомогу НАТО, яка могла б бути надана Україні.

Втім, Туск відповів, що Альянс і так допагає Києву і надає йому велику підтримку. Проте, за його словами, НАТО не має наміру безпосередньо втручатися у війну в Україні та надсилати туди свої війська, оскільки тоді може розпочатися ядерна війна, принаймні, всі цього бояться.

За словами Туска, в НАТО всі думають над тим, чи варто надсилати в Україну війська і чи це не стане занадто великим ризиком.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією західних ЗМІ, готується текст декларації, яку мають проголосувати на Вашингтонському саміті НАТО. Так от, там, буцімто, буде прописано, що НАТО не буде відсилати своїх військових в Україну.

При цьому відомо, що НАТО реально боїться не те що приймати, а навіть запрошувати Україну приєднатися до Альянсу. Справа у тому, що Захід ще на початку війни був готовий до того, що Росія захопить Київ. Але не так сталося, як гадалося. Тепер же членство України в НАТО є просто елементом торгу з Росією.

Також ЗМІ розповідали, що навіть президент США Джо Байден реально боїться ядерних погроз Росії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

9 травня 2024, 21:53

труси, шкода що на них рашка не напала тоді ці щуряки по другому би пищали.


Новини