Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ різко посилила атаки: у США розповіли, що відбувається на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ різко посилила атаки: у США розповіли, що відбувається на фронті

Аналітики ISW фіксують, що російські війська помітно збільшили темпи наземних атак

10 травня 2024, 08:04
Поділіться публікацією:

Упродовж останнього місяця російські війська помітно збільшили кількість наземних атак на сході України. Це свідчить про наміри російського військового командування закріпити успіх до прибуття західної військової допомоги для посилення можливостей української армії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РФ різко посилила атаки: у США розповіли, що відбувається на фронті

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики послалися на інформацію спікера українського угруповання "Хортиця" Назара Волошина, який повідомив, що кількість бойових зіткнень на сході суттєво зросла з 84 8 травня до 146 9 травня. За його словами, більшість бойових дій сталася у зоні відповідальності угруповання "Хортиця" — території від Харківської області до прикордонної зони Донецької та Запорізької областей.

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що в період з березня по квітень 2024 року кількість російських атак зросла на 17%, а понад 75% повідомлень про наземні атаки було зафіксовано у напрямку Часового Яру, Авдіївки та Мар'їнки. У період з березня по квітень кількість російських атак біля Часового Яру зросла на 200%.

Волошин припустив, що нинішня інтенсифікація російських атак є результатом того, що після весняного сезону ґрунт висох і це сприяє більш швидкому механізованому маневру.

Також причиною називають той факт, що російські сили намагаються скористатися відносною слабкістю Сил оборони, поки вони чекають на прибуття західної допомоги.

"ISW продовжує оцінювати, що російські війська підтримуватимуть високу інтенсивність атак на сході України, щоб досягти успіхів до прибуття західної допомоги в Україну. Ця допомога обмежить здатність російських військ підтримувати високу інтенсивність атак та тактичні успіхи, яких вони зараз можуть досягти", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: про що говорить ситуація на фронтах, які варіанти проглядаються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини