Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, в чому виграють США від війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, в чому виграють США від війни в Україні

Пентагон передає Україні свою зброю зі складів, а натомість отримує гроші з бюджету на закупівлю озброєнь нового покоління

10 травня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

США завдяки наданню військової техніки Україні змогли забезпечити свою армію оновленою технікою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "The Telegraph".

ЗМІ дізналися, в чому виграють США від війни в Україні

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, фактично Пентагон передає Україні свою стару зброю, а натомість отримує гроші з бюджету на закупівлю озброєнь нового покоління.

"Буквально кажучи, приблизно 140 мільярдів доларів США, які Сполучені Штати витрачають на Україну протягом перших трьох років війни, справді фінансують масштабну модернізацію американської армії", — пише видання.

Зокрема США передали Україні бойові машини піхоти M-2 Bradley зразка 1990-х років. А було закуплено нові БМП у виробника. Причому, як підтвердили у Пентагоні, армія США отримує повне заміщення: один старий Bradley, подарований Україні, американські війська отримують один новий Bradley з усіма сучасними функціями.

Цікаво й те, що нові машини, які отримують Штати, були виготовлені з урахуванням того, як вони показали себе на полях Запоріжжя та Донбасу. Однією з головних новацій є бортова система активного захисту Iron Fist. Це система, що перехоплює у польоті ракети та безпілотники.

Ця система раніше використовувалася в Ізраїлі, проте саме їхнє використання на війні в Україні, де дрони стали домінувати на полі бою, змусили США збільшити інвестиції у впровадження бортових систем активного захисту на бронетехніці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Державному департаменті США заявили, що Вашингтон планує нові партії допомоги Україні найближчим часом. Це суттєво зміцнить українську армію та допоможе зупинити наступ окупантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини