Головна Новини Політика кабмін У Міненерго відповіли, чи готуються до підвищення тарифів на світло
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго відповіли, чи готуються до підвищення тарифів на світло

У Кабміні зазначають, що потрібні великі ресурси, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону

10 травня 2024, 10:00 comments1233
Поділіться публікацією:

В уряді справді не виключають, що в Україні можуть зрости тарифи на світло. Цей варіант обговорюють, оскільки необхідні ресурси для наступного опалювального сезону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра енергетики Світлана Гринчук.

У Міненерго відповіли, чи готуються до підвищення тарифів на світло

Тарифи на світло. Фото: із відкритих джерел

"Ми обговорюємо, в тому числі підвищення тарифів. Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, у тому числі допомогу від наших партнерів, яка надається, яка задекларована ними й що буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу", — зазначила Гринчук.

Заступник міністра підкреслила, що рішення про подорожчання тарифів на світ ще не ухвалено. При цьому чиновниця не відкидає, що, ймовірно, уряду доведеться підвищити тариф, щоб мати ресурси для підготовки до наступного опалювального сезону.

"Зараз, на жаль, з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку", — наголосила Світлана Гринчук.

Читайте також на порталі "Коментарі" – член парламентського комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що тариф на електроенергію в Україні треба терміново піднімати. За його словами, якщо цього не зробити, узимку буде великий дефіцит потужностей, тож світла може бути не по 6-12 годин. Як оцінюєте дані заяви та те, що відбувається в українській енергосистемі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини