Головна Новини Політика президент Що з легітимністю Зеленського: Малюська розповів, чому пізно звертатися до Конституційного суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Що з легітимністю Зеленського: Малюська розповів, чому пізно звертатися до Конституційного суду

Малюська запевнив, що після 21 травня Володимир Зеленський свою легітимність не втратить

10 травня 2024, 11:00 comments3680
Поділіться публікацією:

З огляду на ситуацію в країні немає сенсу звертатися до Конституційного суду з питання легітимності президента Володимира Зеленського. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "BBC News" зробив міністр юстиції Денис Малюська.

Що з легітимністю Зеленського: Малюська розповів, чому пізно звертатися до Конституційного суду

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Міністру поставили питання щодо доречності звернення до Конституційного суду. На це Денис Малюська відповів, що він не є суб'єктом, який може звертатися до цього органу та додав, що зараз це вже пізно робити.

"Таке звернення означає, що питання є і є сумніви, вони обґрунтовані, і нам потрібен цілий авторитет Конституційного суду, який би цю ситуацію врегулював. Враховуючи ситуацію з безпекою в країні – зараз офіційно та публічно ставити під сумнів легітимність президента була б величезна помилка". тому я думаю, що зараз немає сенсу звертатися", – наголосив Денис Малюська.

Міністр додав, що Володимир Зеленський не втратить своєї легітимності після закінчення його п'ятирічного терміну повноважень 21 травня. Повноваження президента продовжуються до обрання наступного.

"Але багато норм Конституції сформульовані таким чином, що той, хто хоче знайти до чого причепитися або на чомусь побудувати якусь теорію змови — він це знайде", — заявив Денис Малюська.

Він додав, що автори Конституції мало вірили в реалістичність повномасштабної війни за участю України, тож деякі норми сформульовані "не ідеально, м'яко кажучи".

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Денис Малюська розповів, що із установ пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнено установи виконання покарань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гурт

17 травня 2024, 16:46

Олександр , Ти пуйла не хочешь обвинить в нападении, поц?

Олександр

12 травня 2024, 06:37

Це договорняк .... зелень мав здати україну як пішли росіяни з сторони білорусі але пішло не по плану Народ повстав ( вони цього чекали...)..... всі патріоти та українці пішли захищати країну.... ( тепер їх по малу знищують)... а ці що в тилу осталися ЯКІ донатять помагають чим можуть тепер стали УХИЛЯНТИ і водять свої закони щоб дочистити та звільнити нашу землю яку хочуть відати за борги.... думаю вони добються свого якщо буде народ мовчати по одному зачистять свіх.. та які остануться будуть рабавми на своїй землі.

ufo

10 травня 2024, 20:26

Олександр, хреновая ситуация у нас сложилась, конечно... Выходит, что враги по обе стороны линии фронта. С одной стороны хуйло ракетами закидывает, с другой стороны хрипатое чмо всех на убой загнать пытается.

Олександр

10 травня 2024, 19:34

Як його до сих пір земля носить .... будь він проклятий і його рід..... треба було раньше гнати в шию наволоч.... клоун останеться клоуном .... знищує народ україни... незтим ворогом ми воюєм незтим.

Олександр

10 травня 2024, 19:22

Гнати зеленського разом з владою поки ще живі люди..... це людина яка знищує народ україни. наїлися вдосталь таким керівником... чому неможна було його засудити років ще два назад це падло.

Партия 5.10

10 травня 2024, 16:43

Усатого пидора Малюську самого давно пора сгноить на фронте, пусть захватит с собой эту сиплую Зелегниду, очкалупа яйцелиза Лещенко и пузатого Стефанчука, - тото команда будет на фронте. И пусть эти суки там подохнут, хватит этим фашистам жировать на нищем народе !


Новини