Чому Росія знову активізувала шантаж ядерною зброєю — думка Поповича

Ілюстративний колаж: tsn.ua

Намір Росії провести навчання щодо ймовірного застосування тактичної ядерної зброї — це відповідь на заяву Великої Британії про те, що вони дозволили Україні використовувати свої ракети для ударів по військових об’єктах на території Російської Федерації. Таку думку озвучив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 10 травня. 

“Ось так Росія відповіла. І на це, звичайно ж, варто звернути увагу. Тактична ядерна зброя, як будь-яка ядерна зброя, гарна тим, що про її присутність повинні розуміти. Але щоразу погрожувати її застосуванням, було б неправильно. Це як у бійці: постійно погрожувати, що вдариш, але в підсумку не бити. Тобто це відповідь Росії на підвищення ставок”, — сказав Попович. 

Водночас він наголосив, що Велика Британія ніяк не злякалася чергових погроз РФ. 

“Навпаки, вони висилають російських послів із території Британії. А пікіровка словесна триває”, — доповнив спікер. 

Що стосується Білорусі, то, за словами Поповича, своєю аналогічною заявою про навчання з використанням ядерної зброї, диктатор Лукашенко вирішив підтримати колегу. 

“Таким чином вони вирішили підтримати Путіна. Але я дуже сильно сумніваюся, що Білорусь взагалі здатна повноцінно активувати ядерну зброю, яка розташована на їхній території. Тому що це російська ядерна зброя і, очевидно, нею будуть керувати з Москви”, — акцентував оглядач.

Читайте також: Для чого РФ і Білорусі знадобилася “раптова перевірка” носіїв тактичної ядерної зброї, пояснив експерт

Прямий ефір