Україна отримує перший тренажер F-16 та шість винищувачів будуть в Києві до липня

Головне за день:

Україна зробила перший крок до отримання американських винищувачів F-16, отримавши від Чехії тренажер для пілотів, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

“Це важливий крок у зміцненні авіаційної компоненти Збройних Сил України”, – підкреслив Олещук, закликавши союзників допомогти у створенні потужної навчально-матеріальної бази для українських пілотів.

Тим часом за даними The New York Times, Україна може отримати до липня лише шість із 45 обіцяних західними країнами F-16. До того часу очікується підготовка 12 українських пілотів, що становить менше, ніж повна ескадрилья.

Також читайте: Україна отримає нові постачання зброї та техніки з Америки

Попри обмежену кількість, влада України вірить, що поява західних винищувачів може суттєво змінити ситуацію на полі бою, де Росія наразі має “повну перевагу в небі” над окупованими територіями.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦