Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ перейшла до нової концепції війни: що змінилося в атаках по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ перейшла до нової концепції війни: що змінилося в атаках по Україні

РФ завдає удари не лише по електростанціях, теплових, гідроелектростанціях

10 травня 2024, 12:40 comments1406
Поділіться публікацією:

Все більше експертів сходяться на думці, що російсько-українська війна в 2024-му році зовсім не та, що була в 2022-му. Чому це так? Чи вдалося Росії оговтатися після того, як Україна зуміла дати відсіч ворогові два роки тому? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях вивчивши думки експертів.

РФ перейшла до нової концепції війни: що змінилося в атаках по Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росіяни зараз хочуть відігратися на цивільному населенні

Експерт з авіації, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що російські окупанти перейшли до класичної, сучасної, мережецентричної, безконтактної війни.

"Війна точиться на лінії фронту, але основне завдання – знищити інфраструктуру системи управління, промисловість, транспортну систему іншої держави. Той, хто перший це реалізує, той виграє війну. Росіяни зараз пробують реалізувати цю концепцію на практиці. Вони використовують призначені для цього засоби, далекобійні ракети, як балістичні так і аеробалістичні, крилаті, дрони", – заявив експерт.

Він зауважив, що РФ завдавала ударів не лише по електростанціях, теплових, гідроелектростанціях – окупанти вдарили і по Стрию Львівської області, поруч із яким розташовані газосховища.

"Тобто під прицілом вже газотранспортна система чи запаси нашого газу", – каже Романенко.

Він зазначив, що російські загарбники не можуть нічого зробити Збройним силам Україні, і тому хочуть відігратися на цивільному населенні.

Супротивники можуть вдатися до терору

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петр Черник в ефірі "24 Каналу" заявив, що нам потрібно бути готовими до того, що росіяни можуть влаштувати диверсії на залізниці і мостах та заводах. 

За словами експерта, ворог вже показав свої найновіші засоби ураження, у тому числі крилаті ракети Х-32 й Х-69. 

"Те ж саме стосується найновішої ракети морського базування 3M22 "Циркон", яку Росія, напевно, зуміла інтегрувати у пускову сухопутну установку "Бастіон", — зазначив офіцер запасу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого готується РФ у війні: з чим час визначитися Україні та Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 травня 2024, 12:14

Стоїмо насмерть до останнього українця виживуть тільки юдейці! Програли так визнавайте це нема для чого ховати корумпованого Фюрера, йому і в Ростові буде безпечно.


Новини