RU
 

Росіяни посилили обстріли Харківщини, з Вовчанська евакуюють людей

Текст: ,  10 травня 2024, 12:50
0
1432
Росіяни посилили обстріли Харківщини, з Вовчанська евакуюють людей
Фото: Харківська обласна прокуратура
Наслідки обстрілів Харківщини

Вовчанськ перебуває під щільним ворожим вогнем з третьої години ночі. Влада займається евакуацією населення. Дітей у місті не залишилось.

Війська РФ посилили обстріли на північному напрямку Харківської області, зокрема завдаючи ударів по місту Вовчанськ. Наразі у місті проводиться евакуація. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, обстріли з КАБів, РСЗВ та артилерії тривали всю ніч. Також російські війська безрезультатно намагались прорвати кордон силами ДРГ.

"Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку", - заявив голова ОВА.

Він закликав цивільне населення прикордонних населених пунктів бути в укриттях.

Керівник Вовчанської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі додав, що Вовчанськ перебуває під щільним ворожим вогнем з третьої години ночі.

"Складно сказати, з яких саме населених пунктів обстрілюють. Перетину кордону немає (росіянами - ред.)... Займаємось евакуацією. Дітей у місті не залишилось", - повідомив Гамбарашвілі.

Як повідомлялось, 10 травня з 04:00 ранку розпочалися активні бойові дії на півночі Харківської області в напрямку Харкова та Вовчанська. Як кажуть наші військові, ситуація передбачувана, тому зараз на цьому напрямку складно, але обстановка контрольована.

Нагадаємо, за даними Центру протидії дезінформації, Росія не має ресурсів для наступу на Харків, однак може мати ресурси для загострення дій у прикордонні Харківської області.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Іспанія відправить Україні танки і боєприпаси
Нідерланди передадуть ЗСУ бронетранспортери YPR
Умєров розповів про 22-й Рамштайн
Ворог цілий день обстрілював Нікопольщину, є поранений
Зеленський наголосив на потребі зміцнення ППО
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: Харьковская областьэвакуацияобстрел
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі