Росія активізує ІПСО з метою розколу українського суспільства, — ГУР

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Головне управління розвідки України застерігає, що разом із загостренням обстановки на фронті країна-агресор Росія посилює дестабілізаційні зусилля, спрямовані на розкол українського суспільства. Про це інформує FREEДОМ із посиланням на пресслужбу ГУР.

“Зокрема, може використовувати для цього масові заходи, куди вкидає власні провокації”, — йдеться у повідомленні.

У розвідці попередили, що військовими цілями противника є не лише військові об’єкти, а також цивільна інфраструктура: лікарні, вокзали, скупчення людей.

Примітно, що спроби російських інформаційних кампаній з використанням політичних гасел, що роз’єднують суспільство, паразитують на справжніх проблемах, але чимало з них спричинені агресією путінської Росії.

“У цей важкий час є потреба дотримуватися внутрішньої єдності, підтримувати одне одного. Ворог уміє чудово маніпулювати почуттями та зневірою, емоціями та фактами, перемішує правду з брехнею”, — зазначили у ГУР, додавши, що українські фахівці з інформаційних операцій роблять усе можливе для захисту суспільства.

Читайте також: Україна може поділитися з Європою досвідом протистояння російським ІПСО і гібридним загрозам — думка експерта

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що РФ веде гібридну війну в Україні: окрім танків і артилерії на полі бою, окрім ракетних і дронових атак на мирні українські міста, вона веде ще й інформаційну війну проти України.

Прямий ефір