У Бучі відкрили інклюзивну медичну амбулаторію

Інклюзивна амбулаторія в Бучі. Скриншот: kanaldim.tv

У Бучі відкрили нову сучасну медичну амбулаторію — повністю інклюзивну. В медичному закладі працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатр, а також медичні сестри. Пацієнти можуть отримати широкий спектр послуг, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

У Бучі за кошти громади відбудували й вже відкрили нову амбулаторію. Бучани задоволені, адже чекали на відкриття амбулаторії №6 досить довго. Сучасне обладнання, ліфт для маломобільних груп населення та вказівники зі шрифтом Брайля — це вимога сьогодення, кажуть медики.

В новітній інклюзивний простір більше нагадує офіс, ніж медичну клініку. Крім кабінетів лікарів, тут є рецепція, спеціальні приміщення для щеплень та для пацієнтів з інфекційними хворобами, а також комфортні зони для відвідувачів та персоналу.

"Передбачена прекрасна навігація. Людині зручно прочитати ту чи іншу інформацію, вона може, перебуваючи в закладі, ознайомитися зі своїми правами та обов'язками. Все тут зроблене з любов'ю для людей", — пояснила керівниця відділу охорони здоров’я Бучанської міської ради Лариса Матюшенко.

В амбулаторії працюють двоє сімейних лікарів, чотири терапевти та один педіатр, а також медичні сестри. Пацієнти, які заключили декларації з лікарями, можуть отримати широкий спектр послуг у новому закладі. Здебільшого мешканців громади турбують серцево-судинні захворювання та порушення ментального здоров'я, тривожні стани та розлади сну.

"Ми проходили курси, навчалися. З нами працювали психологи та психіатри. Фахівці дали нам орієнтацію, тож ми можемо надати допомогу. Якщо бачимо, що пацієнт потребує лікування у психіатра, то ми видаємо направлення", — розповіла терапевтка Тетяна Голік.  

Ремонт приміщення медзакладу розпочали влітку 2023 року. Вже за кілька місяців амбулаторія запрацювала. Незабаром у Бучі планують відкрити ще одну сучасну інклюзивну амбулаторію. Вона матиме зручне розташування та все необхідне для того, щоб пацієнтам було комфортно відвідувати медичний заклад та піклуватися про своє здоров'я.

Читайте також: У Ворзелі зведуть госпіталь де друкуватимуть протези на 3D-принтері

Прямий ефір