close-btn

Стартап українців Rentberry купить компанію-банкрута WeWork

Збанкрутілу компанію WeWork оцінили в межах $550-650 млн, зараз її готується придбати стартап Rentberry з українським корінням

Стартап Rentberry купить компанію WeWork

Фото: freepik.com

Заснований українцями стартап Rentberry, який надає послуги з довгострокової оренди житла, планує купити компанію WeWork, відому мережею коворкінгів і офісів. Збанкрутілий бізнес оцінили в $550-650 млн, однак точна сума стане відома після комплексної перевірки.

Офіційним покупцем стане або безпосередньо Rentberry, або їхня дочірня компанія, що була створена для проведення транзакції. Для придбання залучать як власний капітал, так і кошти партнерських венчурних фондів. Майбутній власник не бере на себе жодних боргових зобов’язань і не отримує залишків готівки WeWork.

Читайте також: Які стартапи представлять Україну на London Tech Week 2024 — Мінцифра

«Наша попередня оцінка припускає, що компанія (WeWork — ред.) отримає на момент закриття угоди нормалізований та належний рівень оборотного капіталу. Не буде жодних суттєвих зобов’язань, крім тих, що відображені у річній фінансовій звітності або виникли в ході звичайної господарської діяльності з дати останньої річної фінансової звітності», — зазначили в Rentberry.

Найближчим часом Rentberry проведе комплексну перевірку, яка включатиме комерційні, бухгалтерські, податкові, юридичні, страхові, операційні, кадрові, фінансові та інші питання, а також нюансів, пов’язаних з нерухомістю. Після цього може відбутися підписання угоди. Завершили перевірку та підготовку документів планують протягом двох місяців.

Вас може зацікавити: У яку країну переїжджає найбільше українських стартапів

Зазначимо, компанія WeWork подала на банкрутство в листопаді 2023 року. До цього вона вважалася одним із найуспішніших «єдинорогів», досягнувши фантастичної оцінки в $47 млрд. Але після менеджерських та алкогольних скандалів довкола колишнього CEO Адама Ньюмана акції компанії впали приблизно на 96%.

Про плани Rentberry придбати WeWork стало відомо ще в лютому цьогоріч. Це рішення підтримали ключові інвестори, зокрема фонд Berkeley Hills Capital. Йдеться про поєднання коворкінгів WeWork із концепцією гнучкого життя Rentberry.

Раніше ми писали, що кладовище невдалих стартапів переповнене згаслими компаніями, які не змогли вижити. У жорстокому світі бізнесу ростуть лише найсильніші. Що це за стартапи та які риси мають — читайте в нашому матеріалі.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Дія.City стане доступнішим для стартапів: що зміниться

Топ-10 стартап-ідей від Reddit на 2024 рік

Дія.Бізнес запустила корисну послугу для українців: як скористатись

Джерело: ain.ua

google news