RU
 

Президент Словаччини прибула з візитом у Київ

Текст: ,  10 травня 2024, 14:01
0
1546
Президент Словаччини прибула з візитом у Київ
Фото: Зузана Чапутова / Facebook
Зузанна Чапутова приїхала до України втретє під час війни

Зузанна Чапутова здійснює прощальні візити до різних країн, оскільки термін її перебування на головуючий посаді добігає кінця.

Президент Словаччини Зузанна Чапутова прибула із прощальним візитом до Києва. Про це вона повідомила у Facebook в п’ятницю, 10 травня.

"Сьогодні я прибула до Києва з прощальним візитом. Це вже вчетверте за час мого перебування на посаді президента, втретє – під час війни", – написала Чапутова.

Вона додала, що прибула із "добрими новинами" про допомогу Україні з боку Словаччини.

Відомо, що президент Словаччини зараз здійснює прощальні візити до різних країн, оскільки термін її перебування на головуючий посаді добігає кінця.

Як зазначає Польське радіо, Чапутова в межах візиту зустрінеться із українським президентом Володимиром Зеленським та очільником уряду Денисом Шмигалем.

Видання вказує, що під допомогою Україні маються на увазі зібрані словаками понад 4 млн євро на снаряди для ЗСУ. За ці гроші буде придбано майже 2700 боєприпасів для артилерії у чеського виробника STV Group.

Поїздка Зузани Чапутової до України контрастує зі ставленням кабінету прем’єра Роберта Фіца. Він виступає проти військової підтримки Києва. Поки жоден представник словацького уряду не відвідав українську столицю.

Нагадаємо, у середині червня посаду президента Словаччини обійме Петер Пеллегріні, який є соратников Фіцо. Днями він запропонував провести в Братиславі переговори України й РФ.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинапрезидентСловакия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі