Найскладніша ситуація з енергетикою на Дніпропетровщині та Харківщині – YASNO

Енергетика Дніпропетровської області залишається однієї з найбільш постраждалих серед регіонів України внаслідок ворожих атак. 

Про це в ефірі Радіо Свобода, заявив генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко, передає Відкритий.

Він наголосив, що на Дніпропетровщині після масованих обстрілів енергооб’єктів від березня діють обмеження для промислових споживачів.

“В одному з промислових регіонів  діють промислові обмеження ще з березневих обстрілів. Вони стосуються насамперед промисловості. Це мережеві обмеження”, – повідомив директор компанії YASNO.

Найскладніша ситуація з енергетикою на Дніпропетровщині та Харківщині - YASNO

Як уточнили в Міненерго, на Дніпропетровщині станом на 10 травня внаслідок обстрілу було пошкоджено повітряну лінію, знеструмлювалась підстанція обленерго, вимикалися побутові споживачі. Наразі всіх заживлено.

В Укренерго своєю чергою наголосили, що цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

Як зазначив Коваленко, також складна ситуація залишається у Харкові, де неможливо забезпечити всіх споживачів електроенергією на 100%. Щогодини приблизно від 200 до 250 тисяч жителів зазнають відключення електропостачання.

Найскладніша ситуація з енергетикою на Дніпропетровщині та Харківщині - YASNO

У YASNO наголосили, що навіть у квітні-травні, коли споживання енергії зазвичай найнижче, спостерігається дефіцит у пікові ранкові та вечірні години.

“Звісно, декілька годин в день, коли є сонце, працюють сонячні станції на повну потужність, цього дефіциту може не бути, але в ранкові та ввечері пікові години у нас є вже дефіцит. Треба розуміти ще два моменти. По-перше, це квітень і травень. Такі два місяці за весь рік, в якому споживання максимально низьке. Тобто в нас тепло, у нас довгий світловий день і в нас ще не настала спека, коли вмикаються всі кондиціонери. Тобто ми маємо розуміти, що навіть на низькому споживанні у нас вже є дефіцит”, – розповів Сергій Коваленко.

Нагадаємо, влітку тариф на електроенергію в Україні може зрости з 2,68 грн/кВт до 3,50 грн/кВт.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,