RU
 

Синоптики повідомили, якої погоди чекати у вихідні

Текст: ,  10 травня 2024, 14:49
0
1340
Синоптики повідомили, якої погоди чекати у вихідні
Фото: Сергій Бахмутов
У найближчі вихідні в Україні буде помірно тепло

На всій території України прогнозують помірно теплу погоду вдень, а вночі в деяких облстях слід чекати заморозків на поверхні ґрунту.

У найближчі вихідні в кількох областях України пройдуть незначні дощі, в деяких регіонах слід чекати заморозків на поверхні ґрунту, а в день на всій території країни буде помірно тепло, повідомляє Укргідрометцентр.

У суботу, 11 травня, на Чернігівщині і Сумщині вночі місцями невеликий дощ, а вдень короткочасні дощі пройдуть майже в усій країні, крім південних областей.

Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі +5-10°, вдень +14-19°, у південній, південно-східній частинах і на Закарпатті до +22°.

У Києві 11 травня - вночі без опадів, удень місцями незначний дощ. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі +8-10°, вдень +16-18°.

У неділю, 12 травня, в Україні переважно сухо, вдень на північному сході країни місцями - незначний дощ. Вітер північно-західний із переходом у північно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі на Закарпатті та в південній частині +4-9°, на решті території +2-7° (у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Донецькій і Луганській областях заморозки на поверхні ґрунту до -5°); вдень +14-19°, у північних, більшості західних і центральних областей +9-14°.

У Києві в неділю, 12 травня, без опадів, вітер північно-західний із переходом у північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі +4-6°, вдень +12-14°.

Нагадаємо, у квітні зафіксовано 13 температурних рекордів. Найхолодніше було 20 квітня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до -0,2°С, а найтепліше - 2-го числа, коли максимальна температура підвищилась до +26,9°.

Квітень-2024 став найспекотнішим в історії спостережень

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: выходные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі