Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські загарбники перейшли у контрнаступ. Зеленський повідомив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські загарбники перейшли у контрнаступ. Зеленський повідомив деталі

Президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що російські терористи перейшли у контрнаступ на Харківському напрямку. Він підкреслив, що наступ окупантів вдалося зупинити

10 травня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

За інформацією президента Володимира Зеленського, вранці 10 травня російські терористи перейшли у контрнаступ на Харківщині. За його словами, українські військові мали інформацію про такі дії ворога.

Російські загарбники перейшли у контрнаступ. Зеленський повідомив деталі

Володимир Зеленський

Як підкреслив очільник держави, станом на 7-8 ранку 10 травня мали місце жорстокі артилерійські бої.

"На той час наступ росіян вдалося зупинити",
- підкреслив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Міноборони повідомили про те, що російські терористи намагалися прорвати кордон в Харківські області, проте їх дії були відбиті. Втім, відомо, про складну ситуацію у Вовчанську. Це місто окупанти нещадно закидують керованими авіабомбами. Місцеві кажуть, що таких інтенсивних обстрілів вони ще не бачили. Місцева влада проводить евакуацію жителів.

Окрім того, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив про те, що окупанти намагалися прорватися на територію області, проте зазнали невдачі. При цьому він особливо підкреслив, що вороги не змогли захопити жодного метра території Харківської області.

Проте, це може бути не зовсім так. Зокрема, журналіст Юрій Бутусов повідомив, що російські терористи зуміли захопити чотири села в Харківській області, які фактично знаходилися в так званій "сірій зоні". Зараз вони намагаються там закріпитися. За словами експерта, наступ ворогів зупинено. Головне не дати їм розвивати успіх та розширювати плацдарм, щоб вони не почали загрожувати Харкову.

Втім, всі експерти зараз сходяться на думці, що на даний момент загрози Харкову немає. Ворог поки не має сил, щоб спробувати його окупувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини