RU
 

Зеленський зустрівся з православними й греко-католицькими священниками

Текст: ,  10 травня 2024, 15:25
0
829
Зеленський зустрівся з православними й греко-католицькими священниками
Фото: Пресслужба президента України
Зустріч Володимира Зеленського з представниками ПЦУ і УГКЦ

Учасники зустрічі обговорили особливості просування Української формули миру серед представників релігійної спільноти, розширення роботи капеланів та методи боротьби з наративами, які просуває російська пропаганда.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками єпископату Православної церкви України й Української греко-католицької церкви. Про це в п'ятницю, 10 травня, повідомила пресслужба президента України.

Володимир Зеленський привітав священнослужителів з Великоднем і подякував за молитви й конкретні справи для підтримки українців.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній підкреслив, що перемогти окупанта можна тільки в єдності, коли кожен працює на своєму місці і робить внесок у спільну справу.

Глава УГКЦ Святослав зауважив, що церкви з 2014 року, ще до ухвалення закону про капеланство, підтримують військових. І наголосив: українська церква історично нищилася там, де російські колонізатори захоплювали наші землі.

Учасники зустрічі також обговорили особливості просування Української формули миру серед представників релігійної спільноти, розширення роботи капеланів та методи боротьби з наративами, які просуває російська пропаганда.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський звільнив колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного з військової служби. Валерія Залужного відправили у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми.

Повідомлялося також, що Зеленський провів переговори з Орбаном.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Нідерланди передадуть ЗСУ бронетранспортери YPR
Умєров розповів про 22-й Рамштайн
Ворог цілий день обстрілював Нікопольщину, є поранений
Зеленський наголосив на потребі зміцнення ППО
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: встречаУГКЦВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі