Росіянин напав на прикордонника в Одеській області: подробиці

Громадянин РФ організовував незаконне переправлення осіб через кордон

Вчора вночі, 9 травня, прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали двох осіб, які намагалися незаконно перетнути державний кордон України. Подія сталася поблизу села Євгенівка Бородінської громади Болградського району. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

48-річний громадянин РФ, який має посвідку на постійне проживання в Україні та мешкає на Одещині, сприяв у незаконному перетині кордону 38-річному жителю Києва. Зрозумівши, що його викрили, росіянин напав на прикордонника, завдав йому тілесних ушкоджень та намагався заволодіти зброєю.

Попри неодноразові вимоги припинити правопорушення, іноземець не реагував. Для забезпечення особистої безпеки військовослужбовця прикордонний наряд був змушений застосувати заходи фізичного впливу.

За злісну непокору стосовно нападника складено протокол про адміністративне правопорушення. Окрім цього, до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”, – йдеться в повідомленні.

Щодо 38-річного громадянина України, який намагався незаконно перетнути кордон, також складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Наразі триває розслідування інциденту.

Нагадаємо, що в Одеській області розпочинається судовий процес щодо учасників злочинної групи, які організували незаконний вивіз чоловіків до Молдови. За грошову винагороду вони робили військовозобов'язаним документи про проходження служби та довідку про відпустку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися