RU
 

Полковнику СБУ пропонували хабар у $1 млн

Текст: ,  10 травня 2024, 16:18
0
25653
Полковнику СБУ пропонували хабар у $1 млн
Фото: Офіс генпрокурора
Під час обшуків виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами оборудки.

Офіцер повинен був за гроші допомогти рейдерам захопити видобувну компанію, яка володіє великим кар’єром на Вінниччині.

Правоохоронці затримали у Києві ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки хабар у розмірі 1 млн доларів. Про це спецслужба повідомила у п’ятницю, 10 травня.

Вказано, що зловмисники хотіли підкупити одного з офіцерів Головного слідчого управління СБУ. Йому запропонували велику суму грошей за те, щоб він допоміг здійснити рейдерське захоплення видобувної компанії, яка володіє одним з найбільших кар’єрів на Вінниччині.

"Співробітник СБУ мав безпідставно зареєструвати кримінальне провадження проти гірничого підприємства. Після відкриття "справи" рейдери планували під виглядом понятих взяти участь в обшуках на території компанії, щоб оцінити її технологічні потужності. У подальшому вони розраховували заволодіти майном підприємства. І для цього просили додаткового сприяння посадовця СБУ", – йдеться у повідомленні.

Втім, про отриману "пропозицію" полковник СБУ одразу доповів своєму керівництву. Всіх чотирьох рейдерів затримали "на гарячому" під час спроби передачі першої частини хабаря в одному із ресторанів Києва.

Під час обшуків було виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами оборудки.

Слідчі повідомили всім затриманим про підозру за статтею про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.369 КК України).

Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше на Дніпропетровщині мера і секретаря ради заарештували за хабарництво. Вони вимагали 30 тисяч доларів у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинарейдерствоСБУкоррупциявзяткафоторейдерский захватвзяткирейдерство в Украинеборьба с коррупциейрейдерыКоррупция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі