У британській розвідці пояснили, чому на параді у Москві 9 травня не було танків

У британській розвідці розповіли, як війна вплинула на парад у Москві на честь Дня Перемоги.
 |  Автор: Мальцева Ольга
У британській розвідці пояснили, чому на параді у Москві 9 травня не було танків
Ілюстроване фото / Getty images

У четвер, 9 травня в Росії відзначається День Перемоги на честь перемоги Росії над нацизмом у Великій Вітчизняній війні. Головний парад відбувся в Москві під головуванням президента Росії Володимира Путіна після його інавгурації 7 травня. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: НПЗ у Калузькій області атакували дрони ГУР, - ЗМІ

У розвідці повідомили, що паради до Дня перемоги були скасовані у 24 містах, переважно у тих, що межують з Україною, ймовірно, через низький рівень безпеки. Це порівняно з 21 скасованим парадом у 2023 році.

У Міноборони додають, що хоча проліт літаків був відновлений, у ньому взяли участь дев'ять літаків СУ-30СМ і МіГ-29, а також шість штурмовиків СУ-25. 

Московський парад був зменшений за масштабом, на ньому було представлено менше сучасної військової техніки порівняно з довоєнними парадами. З 30 одиниць техніки на параді понад дві третини були надані військовими академіями, молодіжними та ветеранськими організаціями

На параді також були присутні підрозділи внутрішньої безпеки і служби з надзвичайних ситуацій. Загалом у параді взяли участь 9 000 курсантів, ветеранів і військовослужбовців. Це порівняно з 8 000 у 2023 році але менше, ніж у 2021 році, коли в параді брали участь 11 000 осіб до початку війни в Україні.

Читайте також: Сухопутні війська створили рекрутинговий центр для комплектування підрозділів БПЛА

Хоча на параді був представлений 61 військовий транспортний засіб, на ньому не було важкої бронетехніки чи гусеничної військової техніки. Єдиний церемоніальний танк Т-34 часів Другої світової війни, який традиційно розпочинає парад, був єдиним представленим основним бойовим танком. Це контрастує з московським парадом 2020 року який включав 20 основних бойових танків.

“Зважаючи на значні втрати російського особового складу та техніки в результаті війни в Україні, Росія не мала можливості використовувати паради для демонстрації військової сили”, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, українські телеканали транслювали парад у Москві: хакери РФ зламали супутниковий сигнал. Російські хакери зламали супутниковий сигнал українських телеканалів StarLightMedia та "Інтер", щоб транслювати парад на Красній площі в Москві.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK