Наступ на Київ: що відомо про плани окупантів та захист столиці

Як планують посилити захист Києва

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк в інтерв'ю The Economist розповів про плани Росії на Київ та підготовку до оборони столиці України, повідомляє портал "Коментарі".

За словами Олександра Павлюка, Росія не відмовилася від захоплення Києва. Він прогнозує, що критична фаза війни настане в найближчі 2 місяці.

Командувач зазначив, що російська влада знає, якщо України отримає достатньо зброї протягом двох місяців, то ситуація може обернутися проти них. За словами Олександра Павлюка, зараз існує брак артилерії та бронетехніці, а не людей.

“Армія Росії не може здійснювати масштабні дії одразу на кількох фронтах, тому зараз перевіряє стійкість наших ліній, перш ніж вибрати найбільш підходящий напрямок”, - зазначив він.

Також командувач розповів, що сухопутні війська готують нові бригади для підготовки до наступу росіян. Частину з них розгорнуть для захисту Києва.

"Захист Києва залишається однією з наших головних турбот, як би важко не було на сході. Це серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграватиме захист столиці в майбутньому", - сказав Олександр Павлюк.

Нагадаємо, що сьогодні окупанти намагалися прорвати лінію оборони на Харківщині. Мер Харкова Ігор Терехов розповів про настрої харків'ян. А як військові прокоментували чутки щодо можливого “наступу РФ на Харків”, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни намагатимуться підірвати українську мобілізацію та політичну легітимність Володимира Зеленського.

Детальніше про наміри російського керівництва можна дізнатися тут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися