У Києві заплатили за послуги, які фактично не надавалися

Яке покарання загрожує фігурантам справи

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили посадовців одного з Комунальних некомерційних підприємств Київської міської державної адміністрації та директора товариства у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ. 

Спеціалісти встановили, що посадові особи КНП оголосили проведення двох публічних тендерів. Планували закупити послуги з виготовлення навчальних відеоматеріалів та додатку для телефону. 

У результаті проведення тендеру між КНП та товариством-переможцем було укладено два договори про надання послуг. “Згадана компанія пов’язана зі службовими особами цього комунального підприємства. Загальна вартість закупівлі становила 5,1 млн грн, основний вид діяльності ТОВ - виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм”, - йдеться у повідомленні Бюро. 

У БЕБ зазначили, що посадовці, зловживаючи службовим становищем, ще до моменту фактичного надання послуг підписали акти виконаних робіт. Однак надані згодом послуги та матеріали не відповідали технічним вимогам, які зазначалися у договорі. 

Після підписання актів частину коштів товариство-переможець повернуло на рахунок підприємства, а 4,5 мільйони гривень перерахувало на рахунок іншого підприємства з ознаками фіктивності за нібито надані послуги з виготовлення відеоматеріалів. Фактично ці послуги не надавались.

В ході досудового розслідування спеціалісти провели низку слідчих дії, провели та отримали висновок судово-економічної експертизи КНДІСЕ, якою підтверджено збитки у сумі 4,9 мільйона гривень.

“Наразі директору КНП, начальнику відділу інформаційних технологій та директору ТОВ повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України”, - уточнили в Бюро.

Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виявили ризикований багатомільйонний тендер




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися