RU
 

Зеленський відреагував на глузи Фіцо з допомоги словаків

Текст: ,  10 травня 2024, 17:35
0
5170
Зеленський відреагував на глузи Фіцо з допомоги словаків
Фото: Getty Images
Коли Україні припинять допомагати, вона стане слабшою, після чого Росія стоятиме на кордоні союзників Києва, наголосив Зеленський

Голова держави зазначив, що скепсис зникає після того, як війна приходить на поріг до самих скептиків.

Скепсис існує доти, доки війна не "навідала" самих скептиків. Про це заявив  президент України Володимира Зеленського під час пресконференції зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою в п'ятницю, 10 травня.

Так голова української держави прокоментував недавній скептичний коментар прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, в якому він посміявся зі словаків, що вирішили через краудфандинг зібрати гроші на боєприпаси для ЗСУ.

Український лідер висловив вдячність словацькому народу за підтримку України та збір коштів. За його словами, до 2014 року, певна частина українців теж закликала до дружніх відносин з Росією. Однак після початку війни, окупації на сході, а також Криму, коли люди зіткнулись з розстрілами й особистими втратами, більшість почала закликати до помсти й справедливості. Тоді люди й зрозуміли, що Росія є ворогом.

"Я бажаю людям Словаччини, тим, хто живе ще у цьому скепсисі щодо планів (російського диктатора) Путіна: щоб вони ніколи не побачили з того, що побачили українці, щоб війна не прийшла на їхню територію", - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що в разі, коли Україні припинять допомагати, вона стане слабшою, після чого Росія стоятиме на кордоні союзників Києва.

"Чи прилітають ракети на нашу територію з території Росії? Так! Тому що це війна. Війна більше не має відстані до цих технологій. І якщо Росія буде на кордоні з вами, хочуть цього ваші люди, не хочуть - ракети будуть прилітати. Безумовно. Бо це війна. Незважаючи, хоче цього та чи інша сторона", - наголосив Зеленський.

Як відомо, Роберт Фіцо розкритикував словаків, які самотужки збирали гроші на допомогу Україні і назвав їхні дії "пердінням", яке ні на що не вплине.

Стало відомо, скільки снарядів отримає Україна на зібрані словаками кошти

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинаСловакияпомощьВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі