Кабмін схвалив підвищення акцизу на деякі види алкоголю

Нова акцизна ставка підніметься на 3,81 грн.
Кабмін схвалив підвищення акцизу на деякі види алкоголю
Tristan Gassert / unsplash.com

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 10 травня схвалив законопроект про внесення змін до податкового кодексу України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу щодо акцизного податку».

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму ТГ-каналі.

Він зазначив, що законопроект спрямований на виконання статті 353 Угоди про асоціацію та додатка XXVIII до глави 4 «Оподаткування» розділу V «Економічна та галузева співпраця» Угоди про асоціацію та наближення ставок акцизного податку до мінімального рівня, встановленого в ЄС.

Читайте також:

Зокрема, пропонується визначити термін «проміжні продукти» такі як вина та інші зброжені напої (у тому числі суміші зі зброджених напоїв та суміші на основі зброджених напоїв), фактична міцність яких вище 1,2 % об'ємних одиниць етилового спирту, але не вище 22 % об'ємних одиниць етилового спирту.

Також передбачено збільшення ставки акцизного податку з 8,42 до 12,23 грн. за 1 л для проміжних продуктів (до рівня чинної ставки на вина ігристі та вина газовані, зброжені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані).

Зміни передбачають графік щорічного збільшення таких ставок з 01.07.2024 до 31.12.2027 (включно) з огляду на загальну різницю між розмірами ставок, передбачених станом на 01.01.2028, передбаченими чинним законодавством.

Раніше ми писали про те, що Кабмін схвалив наближення ставок акцизного податку до мінімального рівня ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK