close-btn

ПриватБанк долучився до держпрограми компенсацій за сільгосптехніку

Державний ПриватБанк вирішив підтримати програму урядових компенсацій за сільськогосподарську техніку українського виробництва

ПриватБанк

Фото: freepik.com

Так, ПриватБанк активно надаватиме фінансування сільгоспвиробникам в рамках держпрограми компенсацій за сільгосптехніку українського виробництва, яку було анонсовано в рамках політики «Зроблено в Україні», повідомили в пресслужбі банку.

Наразі банк є одним з лідерів на ринку кредитування агротехніки та спецтехніки для українського бізнесу, зазначив член правління ПриватБанку з питань МСБ Євген Заіграєв.

ПриватБанк бере участь у державних програмах та проєктах із європейськими кредиторами, щоб зробити придбання сучасної вітчизняної агротехніки більш доступним для фермерів та господарств.

Читайте також: ПриватБанк продовжив терміни безплатної доставки карток по Україні та Європі

«Ці програми є реальною підтримкою не лише агросектору, але і економіки України. Зі свого боку банк розвиває сучасні кредитні програми для аграріїв, щоб зробити кредитування максимально простим, зручним та швидким», — додає Євген Заіграєв.

Згідно з програмою, українські аграрії можуть придбати в кредит від ПриватБанку техніку вітчизняних виробників, внесену у реєстр, і отримати за неї компенсацію до 25% від вартості.

За даними Міністерства економіки України, вже сьогодні у переліку сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, вартість яких частково компенсується з бюджету, є декілька тисяч номенклатурних позицій техніки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України повідомив, як розподілив рекордний прибуток ПриватБанку за 2023 рік. Згідно з документом, 80% чистого прибутку в розмірі 30,2 млрд гривень підуть на виплату дивідендів до державного бюджету.

Ще 5% чистого прибутку в розмірі 1,8 млрд гривень — до резервного фонду. А останні 15% чистого прибутку в розмірі 5,6 млрд гривень — на покриття накопичених збитків минулих років.

Також ми писали, що ПриватБанк може вийти на ринки декількох країн Європи. Банк розглядає перспективи входження на міжнародні ринки, проте конкретне рішення ще не прийнято.

Ознайомтеся зі нашими популярними матеріалами:

Бізнес зможе отримувати оплату через застосунок «Термінал» ПриватБанку без світла

ПриватБанк запустив вільний тариф без комісії на популярну послугу

ПриватБанк доставлятиме картки клієнтам ще у 5 країн Європи

google news