RU
 

Атака ворога на Харківщину схожа на імітацію - ЦПД

Текст: ,  10 травня 2024, 17:58
0
2877
Атака ворога на Харківщину схожа на імітацію - ЦПД
Фото: Twitter (X)
Вигадки росіян націлені для спроби створити паніку, а також використати інформаційний вакуум

Ворожа операція супроводжується інформаційною роботою з боку російських військкорів, наголосив глава ЦПД.

Ранкова атака ворога на Харківську область схожа на імітацію широкомасштабного наступу із залученням обмежених сил та проведення розвідки боєм. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Коваленко на своєму Telegram-каналі.

"Ситуація контрольована Силами оборони. (Поки що - ред.) схоже саме на імітацію ворогом широкомасштабного наступу із задіянням обмежених сил та засобів, проведення розвідки боєм. У росіян втрати в техніці та живій силі", - розповів посадовець.

Ворожа операція також супроводжується інформаційною роботою з боку російських військкорів, які "малюють стрілочки" та рапортують про нібито прорив сил вглиб. Вигадки націлені для спроби створити паніку, а також використати інформаційний вакуум, пояснив Коваленко.

За його словами, місцями ситуація ускладнена, але контрольована нашими бійцями. Там, де ворогу вдалось зайти, Сили оборони намагаються вибити окупантів.

"Ситуація може змінюватися, довіряйте офіційним джерелам. Ворогу важливо створити інформаційний шторм. Як правило, коли тривають активні дії, ситуація на ділянках змінюється чимало разів протягом дня. Картина динамічна, повною інформацією володіють лише офіційні джерела", - резюмував керівник ЦПД.

Нагадаємо, західні ЗМІ поспішили заявити, що російські загарбники нібито планують створити буферну зону поблизу міста Вовчанськ. 

Росіяни обстріляли прикордонні громади Харківщини, є поранені та загиблі

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: РоссияХарьковская областьпаника
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі