Головна Новини Світ США РФ роздратувала Штати. Стало відомо, на який екстрений крок іде Вашингтон
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ роздратувала Штати. Стало відомо, на який екстрений крок іде Вашингтон

Сьогодні Сполучені Штати планують оголосити про виділення Україні чергового пакету допомоги. Як відзначає видання Politico, такий крок співпав із початком наступу росіян на Харківську область

10 травня 2024, 19:15 comments3271
Поділіться публікацією:

За інформацією видання, 10 травня Сполучені Штати оголосять про надання Україні чергового пакету військової допомоги. Журналісти відзначають, що таке рішення прийнято в той момент, коли росіяни пішли у наступ у Харківській області.

РФ роздратувала Штати. Стало відомо, на який екстрений крок іде Вашингтон

США і Україна

Politico відзначає, що цього разу розмір військової допомоги від Вашингтону складе 400 млн доларів. За інформацією журналістів, у пакет допомоги, зокрема, увійдуть ракети для ЗРК Patriot та зенітні ракети Stinger.

Окрім того, Україна повинна отримати бойові машини Bradley, а також броньовані автомобілі MRAP.

Також із новим пакетом допомоги до Сили оборони надійдуть протитанкові комплекси Javelin та інше озброєння.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські терористи прорвали кордон у Харківській області. Цю інформацію, зокрема, підтвердив президент Володимир Зеленський. Втім, він відзначив, що станом на ранок, Силам оборони вдалося зупинити наступ окупантів.

Разом з тим, є інформація про те, що окупантам все ж вдалося захопити кілька сіл в Харківській області, які знаходилися, фактично, в так званій "сірій зоні". Тепер треба зробити все для того, щоб окупанти не змогли розвинути успіх та сформувати плацдарм для наступу на Харків.

Хоча, і чиновники, і експерти стверджують, що наразі немає підстав говорити про те, що окупанти можуть захопити Харків. Для цього у них наразі немає ні сил, ні можливостей.

Втім також є думка, що російські терористи ніколи не керувалися військовою логікою, саме тому вони можуть піти на Харків тими силами, які у них є станом на зараз. Правда, для цього потрібно, щоб кремлівський диктатор прийняв відповідне політичне рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини